In de nacht van 12 op 13 september 2017 ontstond brand op de eerste etage, waarbij het gebouw zodanig beschadigd raakte dat het gebouw als verloren werd beschouwd.

Na een verwoestende brand in september 2017 was dit monumentale “oude” gemeentehuis met verschillende bedrijven en appartementen deels verwoest.

Met name de plafonds en het dak waren zo ernstig beschadigd dat intensieve renovatie nodig was om het oorspronkelijke karakter van het pand weer in ere te herstellen.

Na de brand waren de reacties van de Wolvegasters voornamelijk emotioneel; “Het is een klap voor Wolvega” of “ trieste gebeurtenis”. Zonde was de algemene tendens, het is een van de mooiste gebouwen in heel Weststellingwerf.

Je kunt het je bijna niet meer voorstellen`de brandhaard was daar, je keek zo de hemel in`. Watze de Vries eigenaar van het monumentale pand waar op 13 september 2017 het noodlot toesloeg

Ik krijg weer kippenvel bij de herinneringen aan de brand. Wat waren we machteloos en wat waren we aangeslagen. Toch wist ik eigenlijk gelijk, ondanks alles, dat het pand in ere hersteld moest worden. Niet alleen voor mijzelf maar voor heel Wolvega.

Daarbij speelt uiteraard mee dat zich geen persoonlijke ongelukken hebben voorgedaan en, zegt Watze, dat tenminste de vier buitenmuren – kantje boord – overeind bleven. We konden het authentieke van het pand behouden. Dat krijg je nooit meer terug als je nieuw had moeten bouwen.”Het zou eeuwig zonde zijn geweest voor Wolvega. Een hele verantwoordelijkheid dus.
Na de brand hebben we bijna alles eruit gesloopt en er is een complete nieuwe horeca gerealiseerd op de begane grond.

De keuken is nu open, zodat onze gasten kunnen zien wat er gebeurd in de keuken. De ruimte aan de linkerzijde is bijgevoegd en een wine & lounge bar gerealiseerd.

Op de eerste en tweede verdiepingen zijn de suites volledig gerenoveerd en met design ingericht voor short stay.

Het aangrenzende pand aan de rechterzijde is omgetoverd tot een familie appartement.

De sfeer van ‘t Stadhuys kenmerkt zich door een hippe “Wolvega meets New York” uitstraling. Inspiratie werd gehaald uit de reizen van Benjamin naar New York, Istanbul, die veelal een Brooklyn-esk look & feel hebben. Deze ambiance, gecombineerd met elementen uit de moderne architectuur, is doorgevoerd in het interieur en creëert een unieke “laid back atmosphere” waar een brede doelgroep kan genieten van lekkere koffie’s, lunch, diner en of een borrel (VrijMiBo).

De keuken van ‘t Stadhuys typeert zich door de speciale bereiding van verschillende vlees en vis gerechten met een Italiaanse touch. Benjamin, die tevens chef is, is een ware horeca goeroe en mag graag een eigenzinnige touch geven aan traditionele gerechten.

Onze menukaart is voorzien van uiteenlopende gerechten voor onze vlees, vis en vega liefhebbers!

Ben heet u welkom in de hotspot waar de werelden van wine, dine en design samenkomen.